Tips & Råd 12.03.24

Batteri till solsensor, vindsensor och fjärrkontroll

Se över dina solskydd inför säsongen

Varje vår är det dags att se till så solskydden fungerar som de ska. Många smarta har automatiska markiser och andra solavskärmningsprodukter som sköter sig automatiskt efter sol och vind. Jätteskönt att inte behöva tänka på solskyddet!

Men det behövs lite underhåll

Det är väldigt vanligt med batteridrivna sensorer som känner av solens ljus och vindens hastighet eller rörelse. En motordriven markis eller annan produkt har nästan alltid en fjärrkontroll. Batterier behöver bytas ibland. 

Batteribyte

Det första vi vill tipsa om är att använda bra batterier! De stora kedjornas batterier som de säljer under eget namn, är tyvärr oftast inte av tillräckligt hög kvalitet. Vi får ibland höra att man bytt batterier men det fungerar inte ändå. När vi kommer ut för att felsöka och byter till bättre batterier så fungerar allt igen.

Tips nummer två är att sätta i batterierna enligt markeringarna i sensorn, inte som du tror att det ska sitta. Särskilt i skaksensorn Eolis 3D har vi märkt att det görs fel. Så här ser en skaksensor Eolis 3D ut invändigt:

Tredje tipset är att inte trycka på någon programmeringsknapp. Det behövs inte göras några nya programmeringar vid batteribyte.

Batteristorlek

De vanligaste sensorerna vi säljer har följande batteristorlekar och antal:

Solsensor Sunis WireFree - 2 styck AA batterier, LR6 1.5 V

Vindsensor Eolis WireFree - 2 styck AA batterier, LR6 1.5 V

Skaksensor Eolis 3D - 2 styck AAA batterier, LR03 1.5 V

Fjärrkontroll/Smoove - 1 styck CR2430, Lithium 3 V

 

Mer tips om hur du tar hand om din markis

Läs mer om hur du underhåller din markis under fliken tips & råd.

 

 

Följ hela vår resa och få inblick i vad som händer i butiken på Instagram och gilla gärna oss på Facebook för nyheter och erbjudanden!