OM OSS

Det lokala familjeföretaget 

Vår ambition är att vara det lokala familjeföretaget i Jönköping som fortsätter en över 50-årig tradition med samma familj och med en nära kontakt med köparen.

våra tjänster

Experter på solskydd

Vi mäter och monterar, ger service och reparerar det vi säljer och har sålt i Jönköping med omnejd. Vill du montera själv så kan du beställa och hämta produkten när den är färdigtillverkad.

Som specialister ger vi råd och tips för bra solskydd. Ofta blir man som kund förvånad över mångfalden vid ett första besök hos oss i butiken. Tag några bilder och mått med dig och besök oss gärna! 

Clock Icon
Kompletta lösningar för solskydd

Bra solskydd - bra miljö

Med det menar vi att bra solskydd gör inomhusmiljön såväl som utomhusmiljön behaglig att vistas i och att bra solskydd ger en energibesparing vilket minskar energianvändningen.

Location Pin Icon
Vi skräddarsyr produkter efter dina behov

Hos oss har vi inget färdigt på hyllan. Allt tillverkas efter beställning och efter dina gjorda val. Det betyder att det inte går att ångra sitt köp utan kostnad när produktionen väl har startat.  Lagen om distansavtal 2 kap. 11 §

Phone Icon
Handplockade produkter av hög kvalité

Som fristående är vi inte bundna av någon kedjas inköpskrav. Vi väljer ut guldkornen från de leverantörer vi valt att arbeta med. Som kund kan du vara säker på att du får bra produkter, ett tryggt köp. 

Medarbetare

Vi på Miljöma

Det beror på var vi möts, vem du träffar på hos oss. Men den som installerar kan också vara samma person du möter i butiken, eller per telefon. Välkommen till oss!

Lotta Malmquist Thunberg

Lotta Malmquist Thunberg

Butiksrådgivare

Butiken är mitt hem. Hittar du mig inte där så håller jag på med ekonomi och annan administration. Miljösamordnare + Diplomerad Solskyddstekniker 2011

Jonas Malmquist

Jonas Malmquist

Installationsrådgivare

Mindre eller större objekt, ute på plats eller i butik. Jag tar fram bästa lösningen baserat på kunskap. Diplomerad Solskyddstekniker 2003 + Diplomerad installatör + Ledamot Svenska Solskyddsförbundet

Agneta Lundström

Agneta Lundström

Butiksrådgivare

Förutom att hjälpa dig i butiken så tillverkar jag persienner och balkongskydd. Symaskinen är också en arbetskamrat till mig.

Victor Andreasson DeMellgard

Victor Andreasson DeMellgard

Installationsrådgivare

Ute på plats eller i butik ger jag råd för bästa installation. Under många år installerade jag allt vi sålde. Numera arbetar jag mest med rådgivning och måttagning. Snickare + Diplomerad installatör nivå 1 och 2

Ove Thörnberg

Ove Thörnberg

Installationstekniker

Som installationstekniker monterar jag upp alla produkter ute på plats. Jag är stark säger dom och takterna sitter i sen slagskotten ekade i Rosenlundshallen. Snickare + Diplomerad installatör nivå 1 och 2

Theo Malmquist

Theo Malmquist

Installationstekniker

Jag installerar ute på plats för det mesta, men du kan även möta mig i butiken. Programmering av anläggningar brukar jag få göra. Snickare + Diplomerad installatör nivå 1 och 2 + pågående elutbildning

VÅR HISTORIA

Familjeföretag sedan 1972

Sven Malmquist hade börjat sälja markiser vid sidan av sitt ordinarie arbete som chefsdekoratör på EPA-varuhuset några år tidigare. Det gick bra och garaget hemma på Egnahem i Huskvarna gjordes om till utställning. Miljöma aktiebolag startades.

När vi började tillverka egna markiser blev garaget för litet. Flytten gick via Ekhagen, till gamla flygfältet i Jönköping tills vi hamnade på Haga industriområde 1987. Här är vi kvar med vår butik och fabrik.

Numera drivs Miljöma av andra generationen. Syskonen Jonas och Lotta har sedan barnsben skruvat markisdetaljer. Tredje generationen är sedan några år anställd i företaget, så till vår glädje fortsätter traditionen. Fast nu med mycket mer än bara markiser!

Certifieringar

Våra certifieringar

Erfarenhet får man efter många år i branschen. Kunskap som är dokumenterad och bekräftad måste man arbeta lite mer för. Att gå det extra steget och uppdatera vår kunskap sker fortlöpande. Fullärd blir man aldrig! Här nedan är våra viktigaste diplom:

Clock Icon
Svenska Solskyddsförbundet

En trygghet för dig som kund är att vi är aktiva medlemmar i Svenska Solskyddsförbundet och har varit det länge. Det innebär att vi erbjuder en unik garanti på våra arbeten och produkter vi säljer.

Location Pin Icon
Diplomerade installatörer

Vi som monterar är utbildade och diplomerade installatörer för utvändigt solskydd nivå 1 och 2. Det innebär att vi har kunskap inom att beräkna vindlaster och hållfasthet för att säkerställa hållbarheten.

Phone Icon
Hållbarhet

Genom kollektivavtal och en god arbetsmiljö med säkra produkter ger vi trygghet. God etik och moral gäller för oss såväl som våra leverantörer. Vi återvinner och återbrukar där det är möjligt och hållbart rätt.

Phone Icon
Miljödiplomerade

Sedan 2016 är vi miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas. Det innebär att vi arbetar aktivt med att minska vår miljöbelastning och att vi gör det på ett systematiskt och dokumenterat vis.