Miljöma
Meny

Om oss på Miljöma

 
Vår ambition är att vara det lokala familjeföretaget som fortsätter en över 50-årig tradition med samma familj och med en nära kontakt med köparen. Vi vill att du ska få rätt produkt på rätt plats till rätt pris. Olika fönster och olika behov gör att det krävs kunskap för att lösningen ska bli bra.
Vi arbetar i Jönköping med omnejd.
Fristående
Vi vill inte vara bundna av någon kedjas inköpskrav utan väljer själva ut guldkornen från de leverantörer vi valt att arbeta med. Som kund kan du vara säker på att du får bra produkter, ett tryggt köp. 
Måttillverkade produkter och ångerrätt

Eftersom vi tillverkar produkterna i just ditt mått och med ditt val av färg, väv och utförande så går det inte ångra sitt köp utan kostnad när produktionen väl har startat.

”Konsumentköplagens ångerrätt gäller inte specialtillverkade varor. Du kan alltså inte ångra ditt köp av oss efter vi fått din beställning. För mer information:  Lagen om distansavtal, 2 kap §11.”

Ekonomi
En värdegrund som vi står stabilt på är att man ska göra rätt för sig. För vårt arbete har vi belönats med högsta kreditrating AAA under flera år.
 
Därför är det viktigt med ett högt kreditbetyg 
Vi är mycket stolta över vårt höga kreditbetyg. Det bygger på Bisnodes kreditvärderingssystem som är världens äldsta och mest ansedda. Systemet betygssätter ett företags betalningsförmåga utifrån en mängd beslutsregler. Att driva ett kreditvärdigt företag kräver tid, engagemang och hårt arbete. Vi hoppas att du inser värdet av att anlita, handla från eller samarbeta med ett kreditvärdigt företag.
Svenska Solskyddsförbundet
En extra trygghet för dig som kund är att vi är aktiva medlemmar i Svenska Solskyddsförbundet och har varit det länge. Medlem i förbundet kan bara det företaget bli som har sund ekonomi, bred kunskap och drivs av företagare med gott renommé. För dig som konsumentkund innebär det också att vi erbjuder en unik garanti på våra arbeten och produkter vi säljer. Läs mer om förbundet på dess hemsida www.solskyddsforbundet.se
Utställning med solskyddsbutik
Vi ger dig hjälp och råd och du kan besöka vår utställning på Haga industriområde i Jönköping för att se mer av våra produkter. Det vi erbjuder är måttillverkade solskyddsprodukter från det enkla till det mer exklusiva, men alltid med fackmannamässig kvalitet.
Ta gärna en virtuell rundtur i vår utställning här...
Vi som är företaget
I butiken träffar du oftast Agneta Lundström eller Lotta Malmquist Thunberg. Jonas Malmquist eller Victor Andreasson DeMellgard mäter och kontrollerar montageförutsättningar på plats, hemma hos dig eller på ditt företag, och ger råd om produkter som passar till fönstret, inne och ute. Ove Thörnberg och Theo Malmquist mäter, ser till att produkterna kommer på rätt plats på rätt sätt, samt hjälper till med reparationer och inställningar. Men som i många mindre företag gör alla lite av allt.
Ulrika som drev Mauritz Textil på Smedjegatan i Jönköping arbetade under några år hos oss, efter hon lagt ner butiken, men nu är hon i Italien och följer sin dröm.
 
 
Diplomerade installatörer
 
Att solskyddet sitter ordentligt monterat på fasaden är en förutsättning för långt problemfritt användande. Det kräver beräkningar av vindlaster och hållfasthet för att säkerställa hållbarheten. Rätt fästdon ska användas till respektive fasadtyp. Vi som monterar är utbildade och diplomerade installatörer för utvändigt solskydd nivå 1 och 2.
 
Diplomerade solskyddstekniker
 
Lotta och Jonas är utbildade solskyddstekniker. För att bli diplomerad solskyddstekniker så krävs studier och tentamen vid högskola. Utbildningen är förlagd vid Mälardalens högskola i Västerås och innefattar bland annat byggnadsteknik, hållbarhetsberäkningar, energibalans för byggnader, ritningstolkning mm.
 
Miljödiplomerade
 
Vi är sedan 2016 miljödiplomerade enligt svensk miljöbas. Det innebär att vi arbetar aktivt med att minska vår miljöbelastning och att vi gör det på ett systematiskt, dokumenterat vis.
Diplomet delas ut av Jönköpings Kommun.
 
 
Välkommen till oss, vi ska göra vårt bästa för att du ska bli nöjd!
 
Facebook och Instagram
Följ oss på Facebook och Instagram det enklaste sättet att få del av nyheter och erbjudanden samt följa vår vardag och vad vi gör. För direktlänk till våra sidor så klickar du på bilden till dit du vill. Välkommen!
 
  
 
Utbud
Hos oss hittar ni bland annat: markiser, persienner, rullgardiner, plisségardiner, lamellgardiner, gardiner, balkongskydd, fasadpersienner, jalusier, insektsnät, fasta solskärmar, screens, markisoletter, mörkläggningssystem, reservdelar, motorer, automatiker, gardinskenor, markisväv. Vi är aktiva i Jönköping och Huskvarna området.