Miljöma
Meny

Vävbyte

 
Alla våra vävar för utomhusbruk klarar både sol och väta i många år innan de behöver bytas ut. En markisväv kan man räkna med att ha i ungefär 10 år innan det är dags att byta och då byter man framförallt därför att den är smutsig och i smutsen har mossa och alger börjat växa. 
 
När det går att byta tyg och när det är dags att byta chassiet helt och hållet är svårt att ge ett rakt svar på. Det beror delvis på hur gammal konstruktionen är, om det finns reservdelar kvar på marknaden och hur funktionen är på den befintliga.
 
Det är vår sak som fackmän att avråda vävbyte om vi anser konstruktionen inte håller måttet, och - det gör vi…
 
Om man har en äldre terrassmarkis och vill byta väv är det bra att känna till att det nya tyget är stelare och tyngre än det gamla. Detta medför att markisen kanske inte orkar spänna upp det nya tyget lika mycket som den orkade spänna upp det gamla.
 
Byter man från randig till ett enfärgat tyg kan man också uppleva sömmarna mer markant. Vi levererar alltid alla enfärgade markisvävar med centrerade sömmar. Detta innebär att vi inte syr på en liten bit i kanten när väven inte räcker på bredden (120cm) utan gör en söm mittpå eller flera sömmar jämt utspridda på markisdukens bredd.
 
Kappan väljer man om det ska vara vågig eller rak kant på. Väljer man rak kant gör vi en invikt fåll som standard. Önskar man kantband istället måste man säga till.
 
Prisexempel 160x70: 
2 090 kr sydd väv inkl. lös 16 cm kappa, exkl montering