Miljöma
Meny

Uterum och inglasad balkong

Inglasade uterum och balkonger

Inglasade uterum och inglasade balkonger kräver oftast någon typ av solskydd men även bländ- och insynsskydd kan behövas.

Är det glasat från golv till tak eller är det glasat en bit för att sedan bli täckt?

Glas hela vägen

När det är glasat hela vägen från golv till tak och kanske till och med skjutdörrar så får du tänka till hur solen kommer, eller vilken insyn du vill stoppa, och hur eventuella dörrar används.

Ofta fungerar det bra att sätta lamellgardiner. Med lamellgardiner kan du välja åt vilket håll de ska dras undan, var de ska hänga när de inte används. De går att vinkla lamellerna för att skapa utblick eller stänga till. Läs mer om lamellgardiner här...

Det går också bra att sätta gardiner. Välj längder i ett bra material som tål solens strålar! Vill du läsa mer om gardiner som fungerar i inglasning så hittar du det här...

Vill du inte ha något som skjuts åt sidan så går det sätta rullgardiner. Rullgardinerna kan vi tillverka extra höga för att täcka hela höjden. Välj gärna en väv som du kan se ut igenom när rullgardinerna är nerdragna. Läs mer om rullgardiner här... 

Glas en bit

Det vanligaste vi säljer till halvglasade uterum och balkonger är rullgardiner. Oftast väljer man en väv som det går att se ut igenom. När du kan se ut genom den nerrullade rullgardinen blir det inte så instängt. Du har kvar kontakten med ute och kan fortfarande njuta av utsikten. 

För bästa skydd mot värmen på inglasningen så väljer du en väv med reflekterande yta på utsidan. Det är viktigt att den reflekterande väven klarar miljön som är på en inglasning, alla vävar passar inte att sitta där. 

Uterum

Terrasstak

Ett uterum kan se ut på fler sätt än en vanlig inglasning. Se våra terrasstak där du kan skapa ett uterum som är indragbart, förutom ställningen. 

Ett vanligt byggt uterum som placeras utanför till exempel vardagsrumsfönstren stjäl ljus under vinterhalvåret när vi så gärna vill ha så mycket ljus som möjligt in i rummet. Med ett uterum där taket och väggarna kan rullas in blir det ljusare i rummet innanför.

Värmare ser till att utesäsongen blir ännu behagligare. Inbyggt ljus ger en häftig effekt och skapar det lilla extra.

Terrassmarkis

En terrassmarkis är mer än ett skydd för solen. Med markisen som skydd blir även kvällarna mer behagliga. Nu finns det flera extra tillbehör som gör markisen till ett uterum.

Med en inbyggd rullgardin längst fram på markisen så skyddar du dig för lågt stående sol, men även insyn och kyligt drag. När man kombinerar med vindsäkringsstag kan rullgardinen "låsas fast" i vindsäkringsstaget på en av våra modeller av terrassmarkis

Sidoskydd

Ett indragbart sidoskydd kan vara mycket användbart när du vill skydda dig mot insyn eller kyliga vindar. Till skillnad mot andra fasta vindskydd så kan du själv välja när det ska användas. 

Sidoskydd finns i två olika utföranden. En större modell som monteras på väggen och en mindre som kläms fast runt ett räcke. Läs mer om sidoskydd här...

Vill du veta mer 

I vår utställning på Haga industriområde i Jönköping har vi många av produkterna uppmonterade så du kan känna och se dom på riktigt. Ta med måtten (bredd, höjd, djup) och gärna bilder på utrymmet där du vill skapa ditt behagliga uterum. Välkommen!

Du hittar karta och våra öppettider här...