Miljöma
Meny

Terrasstak

Ibland vill man ha en annan lösning än vad en markis kan erbjuda. Då finns det ett flertal varianter på flexibla tak över altan och terrass. Vi har valt ut två leverantörer som erbjuder bra pergolalösningar i olika utföranden. Läs mer om våra terrasstak eller pergola här under.
 
Vi levererar i Jönköpingsregionen och eftersom vi på grund av tidskäl inte kan ge service till hela Sverige, så hänvisar vi dig från andra regioner till våra kollegor runt om i landet. Du kan hitta bra företag med varierande sortiment via Svenska Solskyddsförbundet genom att klicka här...
 

Lapure från Renson

En variant på terrasstak är Lapure från Renson. Ett flexibelt terrasstak som är vindsäkert och vattentätt med integrerad vattenavrinning. Lapure bygger på Renson Fixscreen och kan öppnas och stängas allt efter väder. Den solavskärmande väven är helt integrerad med den bärande stommen. 
Det går att få Lapure med flera olika alternativ för avskärmning. Antingen är det en stomme med reglerbart tak och öppet på sidorna eller med stängningsbara sidor och eller front. Manövrering sker med motor.
 
Tillbehör: LED belysning, Fixscreen och Loggiascreen skjutdörrar. Trianglar på sidorna för att täcka övre delen kan endast fås med kombination av Fixscreen eller skjutdörrar.
 
Maxbredd 6 m, max utfall 5 m. Går att koppla ihop upp till tre enheter till en maxbredd 18 m. Lutning 10-35 grader.
 
Lapure är vindsäker upp till 100 km/h när taket är stängt!
 
Prisexempel tak utan sidor 400 x 300 cm: 97 600 kr, exkl. montage 
 

Camargue från Renson

En tak-konstruktion med roterande aluminiumblad som kan öppnas eller stängas. Aluniniumbladen manövreras med motor. Vattenavrinning är integrerad och även om taket öppnas efter en regnskur så leds kvarvarande vatten ut i sidorna och ner i benen.
Önskas skydd på sidorna kan Camargue utrustas med integrerade Renson Fixscreens, skjutbara paneler med Loggiawood, Loggiaalu, Loggiascreen, fast vägg och skjutbara glaspartier som även kan kombineras med Fixscreen eller en kombination av flera val. Går att få med värmare och högtalare samt givetvis LED-ljus.
 
Camargue är vindsäker och klarar upp till 160 km/h med taket stängt! Maximal snölast är 200 kg/kvm.
 
Kom och se den uppmonterad i vår utställning på Haga industriområde i Jönköping!
 
 
Camargue kan levereras som helt fristående med fyra ben, monterad mot vägg med två ben. Utan ben i en befintlig öppning går den under namnet Aero.
 
Maxbredd på lamellerna 450 cm, max utfall på stommen 620 cm. Går utmärkt att bygga ihop flera sektioner. Minsta rekommenderade lutning 0 grader, går alltså ha helt platt! 
 
Prisexempel 405 x 300 cm: 138 300 kr, inkl. fyra ben, motor för att reglera lamellerna. Exkl. montering. 
Välj till sidor av olika slag.
 
 
Camargue går att få med ett skjutbart tak där lamellerna, förutom att de kan vinkla sig även kan skjutas åt sidan för en helt öppen vy uppåt. Den modellen heter Camargue Skye.

Algarve från Renson

Samma typ av tak-konstruktion som Camargue men utan möjlighet för integation av sidoskydd. Fixscreen, på sidorna som vägg, går dock att eftermontera. Finns även i standardutförande i två storlekar i vitt, grå, antracit och svart lack.

Algarve är vindsäker upp till 120 km/h med taket stängt! Snölast upp till 110 kg/kvm.

Prisexempel standardstorlek 411,5 x 400 cm: 108 900 kr, inkl fyra ben, motor för att reglera lamellerna. Exkl. montering.

Toscane

Terrasstak där tyget sitter på tvärgående balkar. När taket fälls in så veckar sig tyget och infällt så skyddas det av ett aluminiumtak. Denna lösning blir mycket stabil och kan därför tillverkas i utfall upp till 650 cm, varje tak kan vara max 450 cm brett men flera enheter kan kopplas i hop till en bredd av 13 meter.

Som alla Rensons taklösningar är det med integrerad vattenavrinning.

Prisexempel 400x300 cm 96 500 kr Exkl. montering

Läs mer om vårt sortiment på terrasstak från Renson

Renson är vår Belgiska leverantör på kvalitetsprodukter för bland annat terrasstak. Vill du läsa mer om vilka terrastak vi kan erbjuda från deras sortiment så hittar du de på deras webbplats genom att klicka här...

Broschyr i pdf för nerladdning genom att klicka på bilden (7,6 MB, öppnas i nytt fönster):
 
 
 
 

Takmarkis W8 från Warema

                
Ett takmarkis kan se olika ut beroende på behov och montageförutsättningar. W8 från Warema monteras ovanpå ett befintligt glastak, terrasstak eller pergola. Det finns modeller som går att montera på undersidan av taket och varianter på utformningen beroende av montageförutsättningarna.
W8 är uppbyggt av en aluminiumkassett där väven skyddas när den är inrullad, aluminiumskenor med inbyggda system bestående av kuggremmar med stålarmering för att spänna väven så den håller sig sträckt, väv av markistyg eller screenväv så som Soltis 92. Manövreras med motor och önskvärd styrning.
 
Maxbredd 600 cm, max utfall 600 cm, går att koppla ihop två enheter till större bredder. Max 30 kvm per enhet.
 

Pergola P40 från Warema

Ett pergolatak som ger en ny silhuett till huset med sitt moderna formspråk. Välj mellan vackert böjda sidoskenor eller raka. Markisväven går hela vägen ut i sidoskenorna så ingen glipa bildas i kanten. När taket körs in skyddas väven av en helslutande kassett.
 
       

Färger på stativ

Ställningen pulverlackas i någon av Waremas 51 RAL-kulörer. 

Tillbehör

Välj till en rullgardin som rullas ner längst fram för skydd mot lågt stående sol och extra rumskänsla. LED-ljus integrerat i sidoskenorna eller som ljusramp inne vid väggen under kassetten, lackerad i samma färg som kassetten.

För vattenavrinning utrustas P40 med en höj och sänkbar pelare eller utstansade hål i framdelen på väven. Även lutningen är viktig för att eventuellt vatten inte ska bli stående och orsaka skada på konstruktionen.

Maxbredd 650 cm, maxdjup 500 cm. Med raka sidogejdrar kan man även göra den upp till 700 cm djup vid bredder upp till 500 cm beroende på vinkel. Pelarens maxhöjd i fronten är 250 cm.
 
Prisexempel P40 modell rak 400x300 cm: 54 126 kr, inkl motor. Exkl. montering.