Miljöma
Meny

Sneda och runda fönster

 
Det är inte alltid lätt att hitta bra lösningar till sneda och runda fönster. Men ibland så måste man ju kunna ta bort solinstrålningen eller mörklägga även ett fönster som inte är fyrkantigt. Vad kan man då göra?
 
Sneda fönster
I det sneda fönstret kan man montera olika produkter på insidan, som följer den sneda formen på fönstret. Framförallt är det plisségardiner och lamellgardiner som vi sätter upp men det finns även persienner. 
Lamellgardin i sneda fönster samlas alltid ihop (där lamellerna hänger när de inte används) på den högsta punkten. Bra att känna till och ta hänsyn till vid måttagning. Lamellgardinen kan även motoriseras för enkelt handhavande på svåråtkomliga ställen.
 
Runda fönster
Runda former på fönster är lite klurigare. Det finns rundade plisségardiner men de är inte reglerbara så de blir fasta i sin form. Även lamellgardiner går att få med rundad överlist och då samlas lamellerna på högsta punkten när de dras ihop.
Finns det en rak linje ovanför fönstret? Då kan det vara lämpligt att sätta en produkt som är rak även om fönstret är runt. Är det nära till taket så kan man sätta en rullgardin i kassett uppe vid taket och få en effektiv rak produkt som ändå är rätt så diskret.