Miljöma
Meny

Screenväv

Nytt sedan några år är att istället för markisväv välja en transparent screenväv till fönstermarkisen. Fördelen är att man kan se ut genom markisen även om den är helt nedfälld. Till screenmarkisen är det nästan alltid en screenväv som används. Väven svetsas istället för sys. Kappor tillverkas inte så markiser levereras utan kappa.
 
Det finns flera olika vävar. De ser lite olika ut i vävningen och tillverkas på olika sätt.
 

Sunworker

 

Materialet är polyestertråd som är överdragen med en genomfärgad PVC-beläggning på båda sidor av tyget. Ljusäktheten är grad 6 av en 8 graders skala. Läs mer om skalan under markisväv. Sunworker är väldigt rivhållfast. Med en teknik som kallas Rachel Traumer-teknik rör sig trådarna obehindrat av varandra och kan på så sätt fördela och absorbera den mekaniska energin vid begynnande revor.

Läs mer om Sunworker på leverantörens egen hemsida här...

Soltis Ferrari

Den finns i flera olika tätheter där de vanligaste är Soltis 86, Soltis 96 och Soltis 92. Generellt kan man säga att monterad på utsidan så stoppar Soltis 86 upp till 88% av solenergin, Soltis 96 stoppar upp till 95% och Soltis 92 stoppar upp till 97%.
Soltisvävarna är tillverkade med en patenterad teknik som heter Prècontraint Ferrari teknik vilket innebär att textilen är spänd under hela tillverkningsprocessen. Det blir en formstabil väv fri från skrynklor och slät och rivtålig. 

Polyscreen

Består av polyester med PVC överdrag. Spinningstekniken som används är samma som i flera olika textilier samt till bilens säkerhetsbälte. 
 

Glasfiber

 
En glasfiberväv består av glasfibertrådar som beläggs med PVC. Glasfiberväv kan vara något besvärligare vid tillverkningen eftersom den måste ligga till sig efter att den dragits av från rullen och innan den konfektioneras. Den svetsas alltid och kan inte sys. Resultatet blir en mycket slät väv som dock inte får vikas. Glasfiberväv använder vi inte på vanliga markiser men gärna på zipscreens som Fixscreen!