Miljöma
Meny

Rullgardin vanlig


 
En vanlig rullgardin är för oss en rullgardin som är tillverkad för att passa precis till fönstret. Det innebär att för oss finns det inga konstiga fönstermått. Vare sig du har ett smalt högt fönster eller ett brett så kan vi tillverka en rullgardin som passar ditt fönster. Vissa begränsningar finns såklart, men vi brukar kunna lösa det mesta.
 

Hur du reglerar rullgardinen avgör du!

Det vanligaste är att du reglerar din rullgardin med ett sidodrag. Ett sidodrag innebär att det sitter en kedja i ena sidan av rullgardinen. Med kedjan kan du ställa din rullgardin exakt på vilken höjd väven ska vara.
Mindre rullgardinerna kan hanteras med fjädermekanism och det innebär att du drar ner rullgardinen med handtaget eller linan som sitter fast på underlisten. Literise från Luxaflex är en nyutveckling av fjädermekanismen där du steglöst kan ställa rullgardinen i önskat läge genom att ta i underlisten.
 
För att göra det ännu bekvämare så kan din rullgardin motoriseras och styras med en fjärrkontroll i väggfast eller handhållet utförande. Motorn som är vanligast för hemmiljö är en batterimotor. Det innebär att du inte behöver bekymra dig om elinstallation och kabeldragning. Motorn finns som uppladdningsbar. Du laddar upp motorn ett par gånger om året, ungefär som du laddar din mobil. Eller så sätter man ett batteripack där du antingen byter batterierna när de är tömda eller laddar upp batteripacket. Läs mer om motorer och automatik här...

Montering av rullgardin

Monteringen av rullgardinen sker med väggbeslag eller takbeslag. Vi rekommenderar dig att använda montagelist/rygglist på rullgardinen. Dels blir montaget bättre och sen blir rullgardinen betydligt snyggare! Kom gärna in till vår butik/utställning på Haga industriområde i Jönköping för att se hur det ser ut med och utan montagelist och så kan du känna på rullgardinens funktion.
Vill du slippa fundera på montering och måttagning så gör vi det gärna åt dig! Vi kommer hem till dig och mäter för att sen när rullgardinen är tillverkad komma tillbaka och montera upp den. Kontakta oss gärna!

Kassett skyddar

Rullgardinen kan tillverkas med en skyddande kassett där väven rullas in i. Kassetten skyddar väven för smuts och damm samt ger ett diskret montage. Det finns flera olika typer av kassetter och färgerna på kassetten är vanligen vit, grå eller svart.

Är du ute efter en mörkläggande rullgardin så kan du få det helt tätt med kassett och sidoslussar med borstlister.

Rullgardinsvävar

Vävar, kvalitéer och mönster finns i massor, allt efter humör och behov. Du hittar många av vävarna på en av vår leverantörs hemsida här...  Även hur gardinen ska avslutas nertill avgör du, antingen kan det vara en sydd fåll med tyngd, en aluminiumlist som finns i olika utföranden eller kanske en trälist som följer upp möblerna i rummet. 
 
NYHET! Designer Emma von Brömssen har skapat flera unika vävar till våra rullgardiner. Inspirerad av naturen, både växter och djur och med en stänk av österländska toner har en skandinavisk kollektion av vävar vuxit fram som kommer leva länge. Vävar till rullgardiner för alla rum. Se vävarna och läs mer här...
 
 
 
Tillverkas från 30 cm till 450 cm bredd och 140 cm till 460 cm höjd. Max yta 16-18 kvm beroende på väv. Mini och maxstorlek avgörs av system och väv!
 
Prisexempel 80x140: 
 1 593 kr, prisgrupp E, montagelist, exkl. montering
 
Läs mer om rullgardiner här...
 
Läs mer om Effektgardiner och Twistgardiner här...
 
Kontakta oss gärna! Du hittar kontaktinformation här...