Miljöma
Meny

Rullgardiner

 
Rullgardiner har funnits i många år, minst sedan 1700-talet, men i skiftande ”rullutförande”. Idag är rullgardinen tillsammans med persiennen den mest kända avskärmningen för ljus, sol, insyn och som mörkläggningsgardin.
 
Dagens rullgardiner har flera betjäningsalternativ; fjädermekanism, sidodrag med kedja som ger steglös inställning av läget, Literise som innebär att man steglöst drar rullgardinen upp eller ner, eller med motor som du kan hantera med fjärrkontroll eller brytare.
 
Har du motor i rullgardinen och Tahoma, som är en hemautomation du kan köpa hos oss, så kan du till exempel ställa att rullgardinen ska rullas upp klockan 7 måndag-fredag, samtidigt som lampan tänds i rummet och kaffebryggaren slås på. På kvällen går rullgardinen ner klockan 22 och lamporna i huset släcks. Vi har även Luxaflex PowerView som tillsammans med sin Hub ger ett smart hem på ett enkelt sätt, utan elektriker! 
 
Väven är vanligtvis polyester för att den bättre skall tåla olika temperaturer och eventuell fuktighet på till exempel inglasade uterum och balkonger. Du kan se många av våra vävar på vår leverantörs sida här...
 
Bredder från 30 cm till 450 cm som vanliga rullgardiner där det är olika dimensioner på rören och detaljerna beroende på rullgardinens storlek. De större rullgardinerna regleras med sidodrag, motor eller vev.
Det går att tillverka rullgardiner i olika höjder. Vid extra höga rullgardiner så blir det ofta en skarv ungefär två meter upp. Maxhöjd 275 cm - 460 cm beroende på modell och väv.
 
Läs mer om olika varianter av rullgardin genom att gå vidare i undermenyn. Klicka här... för vanligaste modellen eller här för en nyare "rullgardins-persienn".
 
Kontakta oss gärna! Du hittar kontaktinformation här...