Miljöma
Meny

Persienner

 
Persienner finns i nästan varje hem. Redan på 30-talet kom den första lättmetallpersiennen men den stora boomen var på 50-talet. Sedan dess har den utvecklats mycket men själva grundkonstruktionen är fortfarande densamma.
 
En persienn kan sättas mellan glasen eller frihängande inomhus. I och med byte av fönstertyp där de kopplade 2-glas ersätts av olika 3-glas fönster är den frihängande den mest vanliga nu för tiden.
 
Persienner är uppbyggda av lameller som vinklas efter behov. Det finns flera olika bredder på lamellerna 16mm, 25mm, 35mm och 50mm. Den 25mm breda lamellen är vanligast och får betecknas som standard. Därefter kommer 50mm bredden som ofta används mer som en inredningsdetalj eller vid stora bredder och höjder. 
 
Persienner kan regleras på flera olika sätt. Antingen med en vridstång som fästes på fönstret och lina som snurras upp runt en knap, en snäckväxel och låshus som sitter på persiennens överlist eller linor som både vinklar och drar upp eller ner persiennen.
Kan med fördel även motoriseras och styras efter ljus, tid och fjärrkontroll. Det nyaste sättet att hantera din persienn kommer från Luxaflex. Se mer hur deras LiteRise® fungerar i filmen här nedanför:
 
 
Persienner används vanligtvis flera gånger varje dag och tillslut blir vissa detaljer slitna. Vi har reservdelar på lager, både vita och bruna som man antingen kan komma hit och köpa för att själv reparera sin persienn, eller kontakta oss så åker vi ut och gör det på plats. Vill man gå den gyllene medelvägen tar man med persiennen in till oss så lagar vi den i fabriken.
 
Läs mer om 16 mm persiennen här...
Läs mer om 25 mm persiennen här...
Läs mer om 35 mm persiennen här...
Läs mer om 50 mm persiennen här...
 
Kontakta oss för att boka hembesök! Här hittar kontaktinformation...