Miljöma
Meny

Motor och automatik - varför det?

Automatik

Våra nöjdaste kunder har satsat på helautomatiska lösningar.
Idag kan alla våra produkter motoriseras och därmed automatiseras, dvs. att de kan regleras av sol, tid, vind eller regn. 
Även om de är automatiserade kan man styra dem manuellt med en fjärrkontroll eller väggbrytare. 
 

Väljer man en automatiserad produkt används den optimalt!

En markis som du måste gå ut och veva blir garanterat inte använd lika mycket som en du trycker ut med fjärrkontrollen. Vilken är mest prisvärd? En markis med vev för 15 000 kr som inte vevas ut på hela vinterhalvåret eller en för 20 000 som används hela året, även på vintern när snön ligger djup och solen står lågt.

Är du på plats när solen skiner in?
Ska markisen fällas ut innan du åker till jobbet, med risk för att det börjar blåsa eller, om du inte fäller ut dem, med risk för att komma hem till ett redan solvarmt hem.
 
Är du på jobbet har du antagligen annat att göra än att sköta om solskyddet – det är ju vårt jobb.
En anställd som har rätt inomhus temperatur och bländskydd ökar bevisligen sin produktivitet. 
 
En automatiserad solskyddsanläggning i kombination med rätt ventilation och kylanläggning sparar energi och ger ett behagligare inomhusklimat. Samtidigt som man sparar pengar på mindre kylsystem, högre produktivitet och lägre energikostnader. Du vet väl om att det kostar mer att kyla en byggnad än att värma den?
 
Smarta Hem
Styr din anläggning från var som helst i världen eller med din röst! Det enda som krävs är Tahoma Switch och tillgång till internet. Läs mer här ...
 

Bruksanvisning

Bruksanvisningar för våra vanligaste produkter hittar du under menyn eller klicka här...

 

Motorer

Somfy är motormärket som vi framförallt arbetar med och har gjort sen 70-talet. Motorerna har utvecklats en del genom åren. Nu är det framförallt radiomotorer som används, särskilt på privatmarknaden. En radiomotor kräver inte så mycket kabeldragning och reläboxar som standardmotorerna. Elinstallationen blir därför billigare eftersom elektrikern inte behöver dra så mycket kabel.

Somfy har två system på radiomotorer

RTS systemet har envägskommunikation. Motorn tar emot fjärrkontrollens eller automatikens signaler och bestämmer vad den ska göra, rulla ut produkten eller in. 

Io systemet har tvåvägskommunikation. Motorn tar emot signalen precis som ovan. Skillnaden är att en io-motor kan skicka tillbaka signalen och berättar var den är. Det innebär att när du har app-styrning så kan du se var produkten befinner sig. Är markisen utrullad helt, halvt eller indragen? Det kan du inte göra med motorer som har envägskommunikation.

RTS snabbguide hittar du här ...

io Sunilus snabbguide hittar du här ...