Miljöma
Meny

Mörkläggningsgardin

Olika mörkläggningsgardiner

Mörkläggningsgardin kan vara olika typer av gardiner, gardinlängder, duettegardiner eller mörkläggande rullgardiner. Dessa sätts ju inne i rummet, men vi har också produkter som går att montera på utsidan av huset för att mörklägga rummet innanför.

Hur mörkt ska det bli i rummet?

För de allra flesta så räcker det med att välja en mörkläggande väv till sin produkt. Den mörkläggande väven är gjord för att ljuset inte ska tränga sig igenom. Men eftersom det blir mörkt så ser man lättare det lilla ljus som ändå kommer in runt om produkten. Detta ljuset kan vara olika skarpt beroende på om det är direktljus eller reflekterat ljus.

För dig som kräver absolut mörkläggning, utan minsta strimma ljus som letar sig in, så finns det mörkläggningsrullgardiner som har kassett och sidoslussar med borstlister. De går att få näst intill helt mörkläggande, men det kan behövas en hel del extrajobb för att täta alla ställen där ljus kan läcka in. Ljus är som vatten - minsta öppning och det läcker!

Hur ser fönstret eller balkongdörren ut?

För att vi ska kunna råda dig till rätt produkt så behöver vi veta hur det ser ut där mörkläggningen ska sitta och hur du vill kunna använda produkten.

Kom gärna in till vår utställning på Haga industriområde i Jönköping för att se olika produkter och dess fördelar respektive nackdelar! Ta gärna med mått (bredd x höjd) och en bild.

Vill du att vi ska montera så kommer vi själva och tar måtten samt kontrollerar montageförutsättningar.

Hur vill du reglera mörkläggningsgardinen?

De flesta produkter går att få motordrivna så du kan reglera dom med fjärrkontrollen eller automatiskt efter till exempel tid. Läs mer om motorisering här...

Är det inte motor du vill ha så finns det olika sätt att reglera produkten. Läs mer på produktens egen sida genom att klicka dig vidare på produktnamnet. Dessa produkter kan göras mer eller mindre mörkläggande: rullgardiner, lamellgardiner, duettegardiner, plisségardiner, gardiner, hissgardiner.

Kontakta oss gärna! Du hittar våra kontaktuppgifter här...