Miljöma
Meny

Monorullgardin

Med en monorullgardin kan rummet mörkläggas, solskyddas och insynsskyddas även om fönstret går inåt eftersom den monteras direkt på fönsterbågen vid glaset. Rullgardinen följer alltså med när fönstret öppnas. Passar även ypperligt på glasade dörrar.
 
Rullgardinen monteras in vid glaset, på bågen som det kallas. Kassetten skruvas fast i ovankanten. Väven hålls på plats med sidoskenor som klistras på bågen med hjälp av dubbelhäftande tejp.
 
 
Det är bra att vara medveten om att vid mörkläggande väv så kommer inget ljus in genom väven. Dock så kommer det "läcka" in reflekterande ljus vid sidorna och längst ner blir det en liten glipa som inte helt täcks av borstlisten. Där kommer direkljus att komma in. Detta märks minimalt när det är vanlig väv i rullgardinen. När det är mörkläggande väv så märks det mer eftersom man relaterar till de mörka ytorna runt om. Helt mörkt kan man endast få med ett mer heltäckande system så som vanlig rullgardin med kassett och sidoskenor som är utrustade med ordenliga borstlister.
 
Kassett och sidoskenor är i vitlack, väven väljer Du från vår breda kollektion. Du kan se vävarna på vår leverantörs hemsida som du hittar här...
 
Mätinstruktioner till Monorullgardinen hittar du här...
 
Maxbredden är 150 cm, maxhöjden är 230 cm utan vid mörkläggandeväv då maxhöjden är 150 cm, maxyta 2,6 kvm.
 
Prisexempel 80x120 cm: 1 404 kr, väv ur prisgrupp E, exkl montering
 
Läs mer om vanlig rullgardin här...
 
Kontakta oss gärna! Kontaktinformation hittar du här...