Miljöma
Meny

Markiser för fönster

Vanligaste typen av markiser för fönster har så kallade fallarmar med inbyggda fjädrar i armarna. Höjden på fönstret bestämmer hur långa armarna blir, alltså vilket utfall markisen har.
 
Skyddskassetter i aluminium är ett viktigt skydd för markisväven. Markiser utan kassett kan användas under takutsprång och där man inte har får plats med kassetten. Men är det möjligt så välj en fönstermarkis med kassett! Väven håller sig fräschare längre om den skyddas mot väder och fåglar som tyvärr uppskattar sittplatsen en markis erbjuder.
 
Markismåttet är totalbredd inkl. kassett, väven är smalare. Ofta är fönstermarkiser ca. 10 cm bredare än fönstret på varje sida. Har man foder på fönstret så brukar man följa fodrets yttermått.
 
Det finns flera hundra olika vävfärger att välja mellan för markiser, både randiga och enfärgade. Alla i spinnfärgad acryl som innebär att väven är färgad i fibern och inte bleks så lätt. Nytt sedan något år är att man även kan få markiserna med en transparent väv som går att se igenom, fint där inte utsikten ska hindras. Läs mer om vävar här...
 
Motordrift och automatik är vanlig på denna typ av markiser. De kan också regleras med uppdragsband inifrån eller utifrån, och med vev eller vinsch. En motor kan också reglera flera markiser bredvid varandra genom en seriekoppling, en stång mellan markiserna, med max avstånd ca 1,5 m. 
 
Läs mer om en av våra storsäljande manuella fönstermarkismodeller här...
 
Markiser till terrassen, altanen eller uteplatsen hittar du här...
 
Kontakta oss gärna! Du hittar kontaktinformation här...