Miljöma
Meny

Markis för terrass, altan och uteplats

Markis för terrass, altan och uteplatsen kallas terrassmarkis, eller vikarmsmarkis. En sån markis används som tak och solskydd över uteplatsen, altanen och balkongen, men också som butiksmarkis och över uteservering. 

Markisens lutning

Kraftiga vikarmar under markisväven gör markisen ställbar för olika fronthöjder. Några markiser har reglerbar lutningsvinkel som lätt kan justeras. Andra markiser har en lutningsvinkel som ställs in vid monteringen och som sedan alltid följer denna.
Markisen måste alltid luta för att eventuellt regn ska rinna av! Ju större utfall desto större lutningsvinkel krävs.

Markistillbehör

Till vissa terrassmarkiser kan man erhålla stödarmar/vindsäkringsstag som fästes i golv eller på räcket. Välj en terrassmarkis med inbyggd rullgardin i fronten för att snabbt och enkelt skapa ett uterum som kan fällas in när det inte används! 
 
Så här enkelt kan du förvandla din uteplats till ett ute-uterum med terrassmarkis Sunflex:
 

 

Vävfärger

Det finns flera hundra olika vävfärger att välja mellan till markisen, både randiga och enfärgade, alla i spinnfärgad acryl. Det finns även extra kraftig väv och vattentät väv för markiser till uteserveringar eller dyl. 

Reglering

Terrassmarkisen kan seriekopplas till stora bredder. Motorisering är det vanligaste på denna typ av markis, i annat fall regleras den med vev, utifrån.

Skydd för väven

På utsatta ställen kan markisen förses med skyddstak i aluminium, andra alternativ är semikassett eller kassettmarkis där hela markisen är innesluten i en kassett. Läs om vår storsäljare på terrassmarkis här...

Terrasstak och pergola

Som tak över uterum finns specialkonstruktioner. Du hittar några av våra pergolamodeller här ...

Mått på markisen

Markismåttet på bredden är totalmått inkl ställning och reglerutrustning, vävmåttet är mindre beroende på konstruktion. Utfallsdjupet mäts från vägg t.o.m. framkant, man mäter utmed väven, varför golvytan blir mindre än utfallet, beroende på hur stor lutning man ger markisen.

Montering

Terrassmarkiser kräver stabila underlag för montering, därför bör man anlita fackman om man är minsta tveksam inför ett köp. 

 

Är det till ett fönster som du letar markis till så hittar du det här...
 
Kontakta oss gärna! Du hittar vår kontaktinformation här...