Miljöma
Meny

Lamellgardiner

Lamellgardiner eller med annat namn: vertikalgardin, består av vertikala, breda lameller som hänger i ett skensystem som manövreras från sida till sida. Lamellerna kan vinklas åt båda håll och man styr på så vis utblick, solskydd eller avskärmning. 
 
Du väljer om lamellgardinen ska dras undan åt ett håll, delas på mitten så att lamellerna dras åt båda hållen eller kanske dras från sidorna och in mot mitten.
 
Lamellgardiner kan monteras i taket eller med väggbeslag i olika längder. 
 
Lamellgardinen används både i hem och på företag för stora fönsterytor, så väl som mindre. Men även som rumsavdelare etc.
 
Numera är lamellgardiner vanliga i uterum och på inglasade balkonger. Lamellerna består vanligtvis av textil i polyester, Trevira CS eller screenväv som kan vara med eller utan värmereflekterande utsida. Bredden på lamellerna är 63 mm, 89 mm, 127 mm. Systemet tillåter att man lätt kan växla lamell till olika färger allt efter t.ex. årstid eller inredning. 
 
Lamellerna har olika ljusgenomsläpplighet, man kan alltså välja täta eller genomsläppliga och t.om mörkläggande. Du hittar lamellgardinsvävarna på en av våra leverantörers hemsida genom att klicka här...
 
Man hanterar systemet med lina vid sidan, en dragstav eller med motor och fjärrkontroll.
 
 
Kontakta oss gärna! Du hittar kontaktinformation här...