Miljöma
Meny

Inglasad balkong och uterum

 
 
Till den tuffa miljön i inglasade balkonger och uterum som inte håller konstant temperatur året om krävs oömma produkter. Många är de som kommit till oss och vill sätta träpersienner, det rekommenderar vi inte! Trä är ett levande material som förändrar sig med luftfuktighet och temperatur vilket innebär att risken är stor att lamellerna slår sig. 
 
Det vi sätter i uterum är lamellgardinerrullgardiner, plisségardiner och aluminiumpersienner. Men vi har även vanliga gardiner som passar till uterumsmiljön!
 
Ofta passar en genomsiktlig väv eller lamell väldigt bra. Tar bort solen och ger skugga men utsikten finns kvar och det blir inte så instängt. När det är genomsiktlig väv så krävs det ofta en teknisk väv för att ljuset inte ska bli för besvärande och orsaka bländning. En vanlig tunn väv erbjuder inte tillräckligt skydd för varken ljus eller värme. Men vi hjälper dig till rätt val! Välkommen till vår butik på Haga industriområde i Jönköping.
 
Vävkvaliteérna är allt ifrån polyester till den fina Trevira CS eller screenväv. Bomull, linne och andra naturmaterial ska hållas borta från uterum, de både bleks, krymper och möglar. En rullgardin med timglasform är ett typexempel på bomullsväv.
 
Vi har även produkter som passar i uterummet eller ute på terrassen. Möbler, värmare och ljus hittar du här...
 
Är inte uterummet byggt än? Fundera då gärna på alternativet att sätta upp en pergola eller annat terrasstak istället. Du hittar andra produkter här...
 
Kontakta oss gärna! Du hittar kontaktinformation här...