Miljöma
Meny

Fönstermarkis Optima

 
Vår storsäljande fönstermarkis har uppdaterats och fått en ny fräsch design. Nu pulverlackeras den i ljusgrått (RAL 7035) eller svart (RAL9005), andra färger är beställningsvara.
Vi brukar dock rekommendera den ljusa grålacken som är standard. Varför, undrar man då? Jo den ljusa grå kulören är tacksam mot andra färger och smuts syns inte så tydligt.
 
Optiman är kraftfull, fast ändå smäcker. Den har en vridstyv kassett som antingen utrustas med gavlar i glasfiberförstärkt polyamid eller aluminium. 
 
Armarna är viktiga! Det är armarna som håller väven spänd och gör väven motståndskraftig. Det finns tre olika lägen på fjäderspänsten i fjäderarmarna. När vi levererar markisen är de oftast spända i mittenläget. Det innebär att det både går att lätta på spänsten om det är för tungt att dra dem, eller spänna den hårdare för mera spänst, men då blir de tyngre att dra upp. Är det motor i markisen så behöver man ju inte bry sig om den saken.
 
Vid motordrift och där det krävs extra kraft i armarna så kan man använda gasdämpade armar. De gasdämpade armarna fungerar dock inte vid manuellt reglage, det blir alldeles för tungt.
På bilden nedanför så ser du fönstermarkisen med gasarmar:
 
Optima kan regleras med manuellt med band, vev eller motor.
 
Tillverkas i bredder upp till 6 m, kan seriekopplas upp till 25m 
Sprängskiss av kassett med mått hittar du här...
 
Prisexempel 160x70: 
3 900 kr manuell med band
 
RESA/STARTKOSTNAD & MONTERING TILLKOMMER. ALLA PRISER INKLUSIVE MOMS. 
EVENTUELL ELINSTALLATION TILLKOMMER. 
 
Kontakta oss gärna! Du hittar vår kontaktinformation här...