Miljöma
Meny
Balkongmarkis

Hur många vill sitta på sin balkong på en solig sommardag och hur många gör det? Skillnaden mellan att ha en balkongmarkis eller inte är stor. Balkongen förvandlas snabbt till en stekugn när solen ligger på och parasoller räcker ofta inte till. 
 
När det är en balkong som är inbyggd med väggar och tak sätts det en typ av balkongmarkis och när den är fritt placerad på fasaden gäller en annan. 
 
På den inbyggda balkongen sätter man antingen en variant av den vanliga fönstermarkisen som hanteras med fjärrkontroll, vev eller automatiskt efter sol och vind. Denna markismodell har armar som faller ner och gör balkongen till ett luftigt uterum som kan användas även när solen steker. Se mer under fönstermarkiser.
 
Ett annat alternativ är en markis av rullgardinsmodell som rullas rakt ner lämpligen med en screenväv så utsikten bibehålls. 
 
På den fritt monterade balkongen sätts en terrassmarkis antingen i väggen eller i balkongen ovanför. Se mer under terrassmarkiser.
 
För mer insynsskydd och vindskydd så kan man sätta Maxi Balkongskydd på sidan. Du hittar mer information om olika balkongskydd här...