Tips & Råd 18.09.22

Sov bättre genom att hålla ljus och värme borta

För skön sömn ska sovrummet vara svalt, det håller de flesta med om. Sen går meningarna isär om hur mörkt det behöver vara i sovrummet. En del vill ha det totalt mörkt medan andra kan sova med solljuset flödande in i rummet.

Svalka

Ett svalt sovrum behöver först och främst solavskärmning på dagtid. Hindra solens energi att komma in! Det görs bäst med någon produkt på utsidan av fasaden så som markis, screenmarkis eller fasadpersienn.

Är det av någon anledning inte möjligt att sätta något på utsidan så får man välja bästa lösningen på insidan istället. Något som hindrar solenergin och i bästa fall reflekterar en del av energin tillbaka ut igen.

Vädra sovrummet när solen har försvunnit utanför. Öppna aldrig där solen ligger på! Stäng gärna sovrumsdörren när du vädrar där inne, så rummet känns svalare än övriga bostaden när du kliver in där. Är det möjligt så behåll vädringen och dörren stängd hela natten. 

Mörker

Att stänga ute ljuset helt är svårt. Ljus rinner in precis som vatten rinner ut vid minsta spricka. För en total mörkläggning krävs det en hel del arbete. Det börjar med att välja rätt produkt, men även med rätt produkt kan det krävas extra arbete för att få det helt tätt. Grunden för att stänga ute allt ljus börjar i alla fall med ett tätslutande mörkläggningssystem.

Men de flesta behöver inte total mörkläggning av rummet. Det räcker med att stänga ute merparten av ljuset och göra sovrummet mörkare.

En rullgardin eller Duette®gardin med mörkläggande väv ger ett behagligt sovrum. Gardinlängder med mörkläggande väv likaså. Ljus kommer att komma in runt om produkten, men oftast räcker det till ändå.

Persienner är en klassiker i fönstret. Inget som vi skulle kalla mörkläggande dock,  eftersom det förutom att det kommer in ljus runt om, även kommer in ljus mellan varje lamell. 

Vi hjälper till

Kom gärna in till oss så går vi igenom hur ditt sovrum blir behagligare! I butiken kan vi visa de olika produkternas för- och nackdelar. Vi finns på Haga industriområde i Jönköping, nedanför Göteborgsbacken.

Välkommen! 

 

Följ hela vår resa och få inblick i vad som händer i butiken på Instagram och gilla gärna oss på Facebook för nyheter och erbjudanden!