inspiration 06.11.23

Gardiner som rumsavdelare

Gardiner kan användas för fler ställen än vid fönstret. Som rumsavdelare blir gardinen en mjuk, ombonad och reglerbar vägg.

En takskena med en eller flera gardiner skärmar av sängen och skapar ett sovrum i ettan. Med ljusdämpande gardin så blir det en behaglig sovmiljö.  

I den stora salen skapas enkelt flera rum med gardiner som väggar. Med ljuddämpande gardiner blir det skönare akustik.

Garderoben behöver inte synas. Visst finns det garderobsdörrar, men en gardin tillför mjukheten som bara en textil kan ge.

Otäta dörrar eller fönsterpartier kan ge kyligt drag. En tjockare gardinlängd stoppar draget och ger insynsskydd. Ett draperi kan vara supersnyggt och effektivt.

Låt gardinskenan följa hörnet i rummet och fortsätt med gardinen på väggen runt hörnet. Mjukar upp hörn och fyrkantiga rum.

Klä in och dölj ytor som skapar oro i rummet med en gardin. Tillexempel hemmagymmets träningsredskap, tvättmaskinen, skohyllan med mera.

Betongväggarna i gillestugan kan uppfattas hårda och kalla. En gardin tillför värme och mjukhet men låter ändå väggarna att andas.

Välkommen till oss så hjälper vi dig vidare med förslag! Kom gärna in till vår butik på Haga industriområde i Jönköping. Ta några bilder på rummet eller utrymmet du vill fylla med gardiner. Lite mått på bredd och höjd underlättar också.

Sen kan du bestämma om du vill montera gardinen själv eller om du vill att vi ska komma ut, ta måtten och montera upp dom.

 

Följ hela vår resa och få inblick i vad som händer i butiken på Instagram och gilla gärna oss på Facebook för nyheter och erbjudanden!